среда, 27 мая 2015 г.

Проблеми післядипломної педагогічної освіти

Знаменна подія відбулася 22 травня 2015 року у м.Київі: у приміщенні Київського міського будинку вчителя - І Всеукраїнська виставка-презентація «Післядипломна педагогічна освіта в контексті сучасних цивілізаційних змін», у межах якої пройшла УІІ Міжнародна науково-практична конференція «Психолого-педагогічний супровід фахової підготовки та підвищення кваліфікації особистості в умовах трансформації освіти».Організатори заходу-Національна академія педагогічних наук України, ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН У країни.
Виставку сучасних досягнень інститутів післядипломної педагогічної освіти було відкрито за участю Президента Національної  академії педагогічних наук України, дійсного члена НАПН України,доктора філософських наук,професора   В.Г.Кременя,віце-президента НАПН України,дійсного члена НАПН України,доктора технічних наук, професора А.М.Гуржія, дійсного члена НАПН України, доктора психологічних наук , професора Максименка С.Д., дійсного члена НАПН України,доктора  педагогічних наук , професора, ректора ДВНЗ «Університет менеджменту освіти » НАПН України Олійника В.В.,заступника директора Інституту змісту освіти та інноваційних технологій , кандидата педагогічних наук, професора Пушкарьової Т.О.

На початку виставки на питання представників ЗМІ та працівників відповідав В.Г.Кремень, який відзначив досягнення системи вітчизняної післядипломної педагогічної освіти та висловив побажання більш плідної співпраці ІППО з вищими навчальними закладами , а також розвитку інформаційних технологій в післядипломній освіті до такого ступеню, щоб вчитель міг щодня отримувати відповіді на виклики  сьогодення.
У своїй доповіді «Післядипломна педагогічна освіта в контексті сучасних цивілізаційних змін» на пленарному засіданні конференції В.В. Олійник загострив увагу на модернізації сучасної післядипломної освіти в умовах глобальних змін, які є характерними для сучасної цивілізації.
Поряд із висвітленням досягнень  національної післядипломної  педагогічної освіти, учасники конференції відзначили й ті проблеми, які потребують нормативного урегулювання, а саме визнання статусу  ІППО як вищих навчальних закладів.
За участь у виставці Запорізький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти нагороджено Дипломом Лауреата І Всеукраїнської виставки-презентації «Післядипломна педагогічна освіта в контексті сучасних цивілізаційних змін».


Перший проректор                                                        Ястребова В.Я.

1 комментарий: