среда, 26 августа 2015 г.

ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ

Міжнародна науково-практична конференція "ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ"

20 серпня 2015 року у конференц-залі Київського університету імені Бориса Грінченка відбулася міжнародна науково-практична конференція  "ВІДКРИТЕ ОСВІТНЄ Е-СЕРЕДОВИЩЕ СУЧАСНОГО УНІВЕРСИТЕТУ"

В рамках роботи конференції розглядалися такі теми:

1.     Відкрите освітнє е-середовище сучасного університету - реалії та перспективи.
Проблемні питання для обговорення: якість електронного навчання, інноваційні педагогічні технології навчання, змішане навчання в навчальному процесі, е-наука, персональне електронне навчальне середовище, е-портфоліо викладача, використання хмарних технологій та інше.
2.     ІК-компетентність вчителів, викладачів, професорів, директорів та ректорів – потреба чи забаганка? «Успішна, сучасна, активна людина, що не володіє ІКТ» - чи реально це?
Проблемні питання для обговорення: рамка ЮНЕСКО формування ІК-компетентності, шляхи сформування ІК-компетентність сучасного освітянина, вимоги до ІК-компетентності вчителя, викладача, професора, роль підвищення кваліфікації вчителів та викладачів у формуванні ІК-компетентності, підготовка майбутніх вчителів для навчання сучасних дітей та інші.
3.     Інтернет речей – виклик сьогодення. Речі вже спілкуються між собою, як це використати?
Проблемні питання для обговорення: що таке Інтернет-речей, як готувати фахівців з цієї галузі, готовність українських вишів до підготовки фахівців у цій галузі, чи можна та потрібно навчати дітей елементам вбудованих речей, STEM освіта та інші.
4.     Тренди та сучасні методики в освіті
 Проблемні питання для обговорення: інноваційні методи навчання, підготовка вчителів та майбутніх вчителів до використання інноваційних методів навчання, змішане навчання, хмарні технології, впровадження методики ТРІЗ,STEM, вчителі і фасилітація та інше.

У професійних дискусіях взяли участь провідні експерти України та світу, представники бізнесу, керівники освітніх закладів та установ, батьки, студенти та учні. Запорізький інститут післядипломної педагогічної освіти представляв доцент кафедри інформатики та інформаційних технологій в освіті, к.т.н. Іванов С.А. Його доповідь «Медійні та інформаційні технології отримання знань у дискурсі філософії конструктивізму» викликала інтерес у учасників конференції, які брали участь у семінарі «Інноваційні методи у сучасному процесі»   

Комментариев нет:

Отправить комментарий